Μηλόπιτα
ΥΛΙΚΑ
- 100 gr φυτική μαργαρίνη
- 200 gr ζάχαρη καστανή (1 ποτήρι του νερού)
- 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 230 gr γάλα εβαπορέ (1 ποτήρι του νερού)
- 50 gr κονιάκ (1 φλυτζανάκι του καφέ)
- 3 κάψουλες βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού
- 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 ποτήρια του νερού)
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 6 μήλα κόκκινα
- χυμός 2 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες λεπτές τοποθετώντας τες μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπόλ νερό μέχρι να καλύψουμε τα μήλα και προσθέτουμε το χυμό 2 λεμονιών. Με τον τρόπο αυτό εμπιδίζουμε το μαύρισμα των μήλων. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ πρώτα την μαργαρίνη με την ζάχαρη, ύστερα προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και μετά ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλιες και το κονιάκ μέσα στο οποία έχουμε προηγουμένως λιώσει την σόδα. Κάτόπιν προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.
Σε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 30 cm, τοποθετούμε τις φέτες μήλου την μία δίπλα στην άλλη, αφού νωρίτερα έχουμε πασπαλίσει την επιφάνεια του ταψιού με κανέλα και ζάχαρη. Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε σιγά - σιγά το μείγμα.
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο ψήνουμε το μείγμα στους 180°C για 30 - 40 λεπτά στην χαμηλή θέση.