Λουκουμάδες μπανάνες με πραλίνα και ινδοκάρυδο

2017-02-14

ΥΛΙΚΑ

  • Ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα.
  • 5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλλες.
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα.
  • 4 αυγά.
  • 2 βανίλιες.
  • 1/2 Kgr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1 μικρό κύπελο Μερέντα ή Nutella.
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ.
  • ινδοκάρυδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γάλα και τις βανίλιες και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Προσέχουμε το μείγμα να είναι αρκετά σφιχτό (συμπαγές), γιατί όταν μπαίνουν μέσα οι μπανάνες αραιώνει λίγο. Στην συνέχεια βάσουμε λίγες - λίγες τις ροδέλες μπανάνας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν. Μετά με ένα κουτάλι της σούπας πιάνουμε μία - μία τις ροδέλες και τις βουτάμε μέσα στο τηγάνι με το λάδι να τηγανιστούν. Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζω και από την άλλη. Αφού τηγανιστούν, τις τοποθετώ σε πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ με την μερέντα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Τέλος με ένα κουταλάκι ρίχνω λίγο από το παραπάνω μείγμα μερέντας με βιτάμ σε κάθε τηγανιτή ροδέλλα μπανάνας και μετά πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε