Κέϊκ άσπρο - μαύρο

2017-02-16

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 4 κάψουλες βανίλιας
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα λάδι με την ζάχαρη αρκετά καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα και κατόπιν ρίχνουμε το νερό, τις βανίλιες, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι χτυπώντας έως ότου ενσωματωθούν καλά και γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κατόπιν μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη μέσα σε δύο μπόλ. Στο ένα μπόλ προσθέτουμε επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και στο άλλο 3 κουταλιές της σούπας κακάο, και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε στην συνέχεια ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 30 cm. Στρώνουμε στο ταψί αντικολλήτικό χαρτί φούρνου και στην συνέχεια ρίχνουμε στο τάψι ένα φλυντζανάκι του καφέ από το άσπρο μείγμα (βανίλιας) στο κέντρο του ταψιού. Ακολούθως ρίχνουμε ένα φλυντζανάκι του καφέ από το μείγμα με κακάο στο κέντρο του ταψιού και πάνω στο λευκό μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα άλλο φλυτζανάκι του καφέ. Την ίδια διαδικασία την επαναλαμβάνουμε εναλλάσσοντας τα δύο μείγματα μέχρι να τελειώσουν οι ποσότητες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 - 45 λεπτά στην χαμηλή θέση του φούρνου.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε