Μωσαϊκό σοκολάτας
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 250γρ βιτάμ
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 5 κουταλιές κακάο
- 200γρ κουβερτούρα σοκολάτας, ψιλοκομμένη
- 1 φλυτζάνι καρυδόψιχα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βιτάμ με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μπισκότα, αφού τα σπάσουμε, και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ (στενόμακρη κατά προτίμηση) και τη ντύνουμε εσωτερικά με μεμβράνη διαφανή περιτυλίγματος. Βάζουμε μέσα το μείγμα των μπισκότων και ισιώνουμε την επιφάνεια του.
Τώρα, βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και την αφήνουμε για 3 περίπου ώρες. Όταν το μείγμα σφίξει καλά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα στενόμακρη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή μας απόλαυση!