Μπισκότα στολισμένα με γλάσο (Royal icing)

ΥΛΙΚΑ (για 18 - 20 τεμάχια)

  • 125 gr ανάλατο βούτυρο αγελαδινό
  • 125 gr ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε, μετά ρίχνουμε το μπέϊκιν παόυντερ και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Μετά τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ύστερα ανοίγουμε με χοντρό πλάστη τη ζύμη μας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών περίπου.

Χρησιμοποιούμε κουπ - πατ σε διάφορα σχέδια που μας αρέσουν και με αυτά κόβουμε τη ζύμη. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά, στην θέση αντίσταση πάνω - κάτω, στους 180 °C. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με αυγόγλασο (Royal icing).

ΥΛΙΚΑ (για το γλάσο)

  • 500 gr ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια μεγάλων αυγών
  • 1 κοφτό κουταλάκι χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε 6 - 7 λεπτά με το μίξερ. Μόλις το γλάσο στέκεται είναι έτοιμο. (Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες κλεισμένο σε αεροστεγές βάζο).

Μοιράζουμε το γλάσο σε τόσα μπολ, όσα είναι και τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Ρίχνουμε 1-2 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή στρόγγυλη μύτη, για να πετύχουμε καλύτερα τα περιγράμματα και τα σχέδια. Αφήνουμε να στεγνώσουν τουλάχιστον 4 ώρες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε