Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό, ανάλατο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη βούτυρο - ζάχαρη άχνη - αυγό και μετά ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο 30 λεπτά, να ξεκουραστεί. Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με χοντρό πλάστη και κόβουμε με 1 κουπάτ σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.