Μπισκότα βρώμης με σταφίδες και γλυκό κρασί
Τι χρειαζόμαστε: (για 70 κομμάτια)
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κούπας κρασί γλυκό (τύπου Μαυροδάφνη)
- 2 κούπες νερό ζεστό
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές νερό
- 2 κουταλιές ξύδι
Πώς τα φτιάχνουμε:
Κατ' αρχήν, βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το ζεστό νερό για μισή ώρα περίπου να μουσκέψουν.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το κρασί.
Σε μία κούπα αναμειγνύουμε το μπέικιν, με το νερό και το ξύδι και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Μετά ρίχνουμε τις σταφίδες μαζί με το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τώρα ρίχνουμε μέσα στη βρώμη και το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε όλο αυτό το μείγμα μισή ώρα, για να φουσκώσει η βρώμη.
Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπισκότα με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών, επειδή η ζύμη μας είναι λίγο ρευστή, και σε απόσταση μεταξύ τους, επειδή φουσκώνουν και απλώνουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα μπισκότα 20 λεπτά, στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα.