Πανακότα με γιαούρτι και άσπρη σοκολάτα

Υλικά (για 10 περίπου κομμάτια)

  • 600γρ γάλα φρέσκο πλήρες
  • 400γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 ποτήρι (του νερού) ζάχαρη καστανή
  • 10 φύλλα ζελατίνας
  • 100γρ κουβερτούρα άσπρης σοκολάτας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κάψουλες βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα και τις βανίλιες.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό τις ζελατίνες να μουλιάσουν. Μετά από μισή ώρα περίπου, αφού μαλακώσουν οι ζελατίνες, παίρνουμε μία-μία και στύβουμε στα χέρια μας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, να ζεσταθεί καλά (όχι να βράσει) και ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν οι ζελατίνες μέσα στο μείγμα του γάλακτος.

Παίρνουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα βάζουμε, μέσα σε αυτό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη.

Στη συνέχεια, με μια κουτάλα της σούπας μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια.

Αναλόγως το μέγεθος, χρειάζονται περίπου 10 μπολάκια του σουφλέ, ή ποτηράκια.

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο κι αφήνουμε για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα γάλακτος. Καλύτερα, να τα φτιάξουμε το βράδυ και το πρωί θα είναι έτοιμα.

Για μια ωραία παρουσίαση, τα ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με σως φράουλας, ή όποια άλλη μας αρέσει, καθώς επίσης λίγο τριμμένο ξηρό καρπό (φυστίκι Αιγίνης).

Για να τα ξεφορμάρουμε, τοποθετούμε τα μπολάκια για λίγο μέσα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό.

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε