Πασχαλινά κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ (για 130 - 150 κουλουράκια)

  • 1.700 - 1.800 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη
  • 7 αυγά και άλλα 2 για επάλειψη
  • 1 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 5 κάψουλες βανίλιες
  • 1 φακελάκι αμμωνία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά πολύ καλά στο μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη τα οποία έχουμε λιώσει προηγουμένως σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας αναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις βανίλιες. Κατόπιν ζυμώνουμε με το χέρι προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντοκολλητικό χαρτί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Αλείφουμε τα κουλουράκια με μείγμα κρόκων αυγών αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 200 °C για 15 με 20 λεπτά περίπου.

Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε