Πασχαλινή σαλάτα
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 5 πάτατες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μαϊδανός (μισό ματσάκι περίπου)
- 60 gr αγγουράκι πίκλες (μισό φλυτζάνι)
- 150 gr γραβιέρα
- 300 gr τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 100 gr μπέϊκον (6-7 λωρίδες)
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- χυμός μισού λεμονιού
- αλάτι - πιπέρι
Διακόσμηση
- 1/2 ματσάκι μαϊδανός
- 2 καρότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε. Σωτάρουμε το μπέϊκον σε τηγάνι αντικολλητικό, μέχρι να φύγει το λίπος του. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το μαϊδανό, τα αγγουράκια και τα κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο μέρος τους. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες, το σωταρισμένο μπέϊκον αφού το κόψουμε κομματάκια, και όλα τα λαχανικά.
Σε ένα άλλο μπώλ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και την γραβιέρα στο τέλος αφού προηγουμένως την τρίψουμε. Στην συνέχεια, ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και ρίχνουμε λίγο αλάτι - πιπέρι. Αυτό το ενιαίο μείγμα το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα (στενόμακρη άν έχουμε) και του δίνουμε το σχήμα του καρότου. Πασπαλίζουμε από πάνω με το τρίμμα των δύο καρότων που τρίψαμε με χοντρό τρίφτη και στην κορυφή του βάζουμε το μισό ματσάκι μαϊδανό.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την χαρούμε και να την γευτούμε.
Καλό Πάσχα.!