Πίτα πολύχρωμη

ΥΛΙΚΑ

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. νερό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (πράσινη-κόκκινη)
  • 150 γρ. λουκάνικο τύπου Φραγκφούρτης
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 20 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κατόπιν ρίχνουμε το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη, και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το λουκάνικο και το τυρί φέτα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας, κρατώντας δύο κουταλιές φέτα στην άκρη.

Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, το στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να ισιώσει η επιφάνεια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 50-60 λεπτά στη χαμηλή θέση του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια (30-40 ανάλογα με το μέγεθος).

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε