Ριζότο με θαλασσινά (Νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ

  • 250 gr καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 500 gr γαρίδες φρέσκιες
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ποτήρια του νερού ρύζι τύπου Καρολίνα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 25 gr σαφράν (1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης)
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά (την οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει), τις γαρίδες καθαρισμένες και τα καλαμαράκια (τα οποία έχουμε βράσει προηγουμένως και τα έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά κομματάκια). Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το σαφράν και το αλατοπίπερο ανακατεύοντας συνέχεια. Στο τέλος σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το αλκοόλ, ρίχνουμε με μια κουτάλα νερό και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι. Μόλις πιεί το νερό προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Εδώ να σημειώσουμε ότι το νερό που ρίχνουμε στο ρύζι είναι αυτό με το οποίο έβρασαν τα καλαμαράκια. Θα χρειαστούμε συνολικά 1 1/2 λίτρο νερό (6 -7 ποτήρια).

Προς το τέλος αφού περάσουν 20 λεπτά περίπου ρίχνουμε στο ριζότο μας την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και διακοσμούμε εάν θέλουμε με πιπεριά και μαϊδανό.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε