Ροδακινόπιτα

Τί χρειαζόμαστε:

  • 4-5 ροδάκινα
  • 4 κουταλιές γεμάτες βιτάμ
  • 1 και 1/3 κούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Πώς τη φτιάχνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ακολουθούν το γιαούρτι, η βανίλια και το μοσχοκάρυδο, το κονιάκ και το αλεύρι.

Παίρνουμε μία φόρμα στρόγγυλη με διάμετρο 23-25 εκατοστών και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αφού, καθαρίσουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα τους και τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε λεπτά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία τοποθετούμε στη φόρμα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γλυκού. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο, στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει περίπου μισή ώρα και αναποδογυρίζουμε με τη ροδακινόπιτα σε μια πιατέλα. Βγάζουμε από πάνω το χαρτί ψησίματος και είναι έτοιμη και ωραία να την κόψουμε και να σερβίρουμε!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε