Ρολλά με Nutella
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1/2 φλυτζανι βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 φακελλάκι μαγιά ξηρή
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 5 - 6 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
Γέμιση
- 1 κύπελο Nutella ή Merenda 360 gr
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά μέσα σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό βάζουμε την μαγιά μαζί με ένα κουταλάκι ζάχαρη και μισό κουταλάκι αλάτι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα αφήνοντας το μείγμα για 20 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μέχρι τότε, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ (ή λεκάνη) το λιωμένο βούτυρομαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ή με το χέρι. Μετά ρίχνουμε μέσα το γάλα και την ενεργοποιημένη μαγιά. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ενώ ζυμώνουμε με το χέρι, για να ενσωματωθεί με το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπόλ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 1/2 με 2 ώρες περίπου για να φουσκώσει η ζύμη μας. Μετά παίρνουμε την ζύμη, την ζυμώνουμε λίγο ακόμη και την μοιράζουμε σε δύο ίσα μέρη. Κατόπιν πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, απλώνουμε το ζυμάρι με χοντρό πλάστη σε φύλλο στρογγυλό (όχι πολύ λεπτό) και με διάμετρο περίπου 50 cm. Στην συνέχεια επάνω στην επιφάνεια του φύλλου απλώνουμε με μεγάλο κουτάλι μισό κύπελο Nutella ή Merenda. Ύστερα πιάνοντας την μία άκρη, τυλίγουμε σε χοντρό ρολό, μέχρι την άλλη άκρη. Μετά με ένα χοντρό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια (πάχους 2 δακτύλων). Κατόπιν τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, το ένα λίγο μακριά από το άλλο, γιατί φουσκώνουν αρκετά κατά το ψήσιμο. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.