Ταρτάκια σουφλέ

Υλικά (για 20 ταρτάκια)

  • 20 στρόγγυλα σφολιατάκια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 100 γρ κασέρι (Τρικαλινό)
  • 100γρ γραβιέρα
  • 2 ποτήρια γάλα, φρέσκο, πλήρες
  • 2 κουταλιές γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Μέσα σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να βράζει το γάλα και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά, τα οποία τα έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και το μπέικον, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει, κι ανακατεύουμε απαλά.

Μέσα σε αντικολλητικό ταψάκι με υποδοχές, στρώνουμε τα σφολιατάκια μας και τα γεμίζουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα μας. Αν θέλουμε, στολίζουμε με ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε