Τιραμισού (ατομικό)

Για 20 ατομικά τιραμισού, θα χρειαστούμε:

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κάψουλες βανίλιας
Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 κουταλιές στιγμιαίος καφές με άρωμα φουντούκι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί γλυκό (τύπου Μαυροδάφνη)
Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Κακάο, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Παίρνουμε ένα ταψί ορθογώνιο, κατά προτίμηση διαστάσεων 30x40 εκατοστά, και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Ύστερα, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και στο τέλος τις βανίλιες.

Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε το νερό με τον καφέ και τη ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το κρασί.

Μετά, φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα ρίχνοντας λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει συμπαγής.

Τώρα, είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το γλυκό μας: Αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια το ταψί, να βγει το παντεσπάνι. Αποσύρουμε το χαρτί ψησίματος και κόβουμε το παντεσπάνι σε 20 κομμάτια τετράγωνα. Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το κόβουμε στη μέση. Τώρα έχουμε 40 κομμάτια. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε τα κομμάτια με το σιρόπι, εφόσον είναι κρύο.

Μετά, στρώνουμε λίγη ποσότητα κρέμας πάνω στα 20 κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα άλλα 20 κομμάτια.

Τέλος, για να έχουν ωραία εμφάνιση, βάζουμε κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και βγάζουμε ροζέτες ή άλλα σχέδια και πασπαλίζουμε με κακάο.

Καλή επιτυχία και καλή μας απόλαυση!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε