Τονοσαλάτα με ζυμαρικά
ΥΛΙΚΑ
- 300 gr τόνος σε κονσέρβα
- 250 gr ζυμαρικά κοχυλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
- 500 ml μαγιονέζα
- 150 gr αγγουράκι τουρσί
- 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1/2 ματσάκι άνιθος
- 1/2 φλυντζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Υλικά διακόσμησης (προαιρεετικά)
- 1 βαζάκι με πιπεριές Φλωρίνης
- 1 βαζάκι καλαμπόκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με λίγο αλάτι και λάδι μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τον τόνο (αφού τον κομματιάσουμε με ένα πηρούνι) με την μαγιονέζα και το κέτσαπ. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και τον άνιθο και τα βάζουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Στο τέλος βάζουμε τα ζυμαρικά και μετά τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε σε μιά μεγάλη βαθιά πιατέλα και διακοσμούμε όπως θέλουμε. Προσωπικά σας προτείνω να σχεδιάσετε ένα μεγάλο λουλούδι, κόβοντας τις πιπεριές σε τρίγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε κυκλικό σχήμα και στην μέση βάζουμε καλαμπόκι.