Τούρτα σοκολάτας με άσπρη κρέμα

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 8 αυγά.
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη.
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ.
  • 4 κουταλιές κακάο.

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 ποτήρια νερό.
  • 5 κουταλιές ζάχαρη.
  • 4 κουταλιές κακάο.
  • λίγο κονιάκ ή λικέρ.

  • Για την κρέμα:

    • 2 κουτιά MORFAT.
    • 1 ζαχαρούχο ΝΟΥΝΟΥ.
    • 2 βανίλιες.

    • Για το γλάσσο σοκολάτας:

      • 125 gr κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος.
      • 125 gr κουβερτούρα.
      • 3 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ.
      • 7 κουταλιές νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά πολύ καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αφού τα χτυπήσουμε καλά όλα μαζί ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το κακάο το οποίο το έχουμε κοσκινίσει πρώτα. Τα στερεά υλικά τα ανακατεύουμε απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ενσωματωθούν με τα υγρά. Ρίχνουμε στην συνέχεια το μείγμα σε ένα ταψί Νο 30 ή 32 , το οποίο έχουμε βουτυρώσει προηγουμένως και έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και το ψήνουμε στους 180 °C, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω για μισή ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Αφού ψηθεί το αναποδογυρίζουμε από το ταψί πάνω σε μία σχάρα, για να κρυώσει γρήγορα.

Κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά 3 λεπτά. Όσον αφορά την κρέμα μας, για να γίνει σφιχτή και πλούσια, χρειάζεται να χτυπήσουμε στο μίξερ τα υλικά της τουλάχιστον 4 λεπτά. Όσο πιο πολύ χτυπηθούν, τόσο πιο πολύ διογκώνονται. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι καλά, το κόβουμε με μεγάλο και πλατύ μαχαίρι στην μέση (σε δύο επίπεδα). Βάζουμε σε δίσκο ή πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι, το βρέχουμε με το σιρόπι, και στρώνουμε από πάνω την άσπρη κρέμα. Κρατάμε λίγη ποσότητα για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας στο τέλος. Σε αυτή την φάση, βάζουμε το παντεσπάνι με την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Αφού περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε από το ψυγείο το παντεσπάνι με την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι το οποίο βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για ακόμη μισή ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας, κόβοντας κομματάκια τις κουβερτούρες και τοποθετώντας τες με τα υπόλοιπα υλικά σε μπεν μαρί ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε το γλάσσο να κρυώσει λίγο και απλώνουμε πάνω στο δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Καλύπτουμε τα πλαϊνά και ολόγυρα με το γλάσσο σοκολάτας, και με την άσπρη κρέμα που κρατήσαμε στολίζουμε την τούρτα μας και βάζουμε αν θέλουμε και κομματάκια από γλυκό του κουταλιού.

Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε