Τυρόπιτα αλλιώτικη
- 12 φύλλα κρούστας
- 50 gr βούτυρο
- 50 gr μαργαρίνη
- 200 gr τυρί φέτα
- 200 gr μανούρι
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι (νερού) σόδα αναψυκτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καταρχήν βουτυρώνουμε το ταψί. Στην συνέχεια παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε ένα - ένα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια. Τρίβουμε το τυρί φέτα και το μανούρι επάνω σε όλη την επιφάνεια του κάθε φύλλου. Έπειτα σουρώνουμε το φύλλο πιάνοντας τις μικρές πλευρές τους, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πτυχώσεις σαν βεντάλια. Πιάνοντας το φύλλο από τις δύο άκρες του, το τοποθετούμε στο ταψί. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα, και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά και τα περιχύνουμε λίγο - λίγο πάνω από τα φύλλα. Το ίδιο κάνουμε και με το μίγμα βούτυρου και μαργαρίνης το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει. Στο τέλος ραντίζουμε την σόδα πάνω από τα φύλλα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C επιλέγοντας τις αντιστάσεις πάνω και κάτω και στην χαμηλή θέση των ταψιών του φούρνου, για 30 έως 40 λεπτά, ώστε να ροδίσει.